Dengan nama Allah Tuhan Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih

Kanak-Kanak Ribena >

Anda Chenta Blog Ini?

Kreatif! Mujahideen Syria Berperang Cara Angry Bird

In The Name of Allah

Anda tentu maklum keadaan di Syria sekarang. Walaupun ketiadaan senjata canggih seperti tentera regim Assad,para mujahideen Syria berusaha menghasilkan senjata buatan sendiri seperti lantik bom ala-ala Angry Bird. Kreatif bukan!  Saya tabik spring kepada mereka.


Ini bukan baling burung, mereka sedang membaling bom!

Cara ini sebenarnya merupakan kaedah tradisional yang digunapakai dalam peperangan pada zaman dahulu lagi. Inilah kesungguhan dan kegigihan pemuda Syria dalam menentang kezaliman di sana. Mereka sudah tidak boleh mengharapkan sesiapa lagi, apa yang mereka boleh lakukan adalah bangun bersama-sama orang Islam untuk menghancurkan regim Bashar Assad. 
Semoga kemenangan berpihak kepada Islam. Ameen.

"Mereka hendak memadamkan cahaya Allah(agama Islam) dengan mulut mereka, sedang Allah tidak menghendaki melainkan menyempurnakan cahaya-Nya, sekalipun orang-orang kafir tidak suka(yang demikian). Dialah yang megutuskan Rasul-Nya(Muhammad) dengan menbawa petunjuk dan agama yang benar(agama Islam), untuk dimenangkan-Nya atas segala agama yang lain, walaupun orang-orang musyrik tidak menyukainya."

(Surah al-Saf, ayat 8-9)

0 Kargozari Kanak-Kanak Ribena: