Firdausi Itu Impianku. Hidupku Adalah Untuk Allah. Doakan aku, kawan !

Firdausi Itu Impianku. Hidupku Adalah Untuk Allah. Doakan aku, kawan !

Kanak-Kanak Ribena >

Apabila Test Tube Tumpah..

Contengan Fesbuk Bertarikh 4 November 2014


Belum sempat bacaan light intensity diambil,
Test tube yang dipegang terlepas dari tangan.
Sample tumpah di atas meja.

'You Have To Repeat This Practicle Exam Again '

Muktamad.

Ok. Sabar. Tabah. Redha.

Experiment ni sekejap je,
Tak perlukan masa bertahun-tahun pun macam dakwah Nabi di Mekkah dulu.
Nabi boleh sabar, kenapa tidak aku?

Experiment ni simple je.
Tak seperit apa yang ditanggung Bilal bila dadanya dihempap batu bertingkat-tingkat dalam keadaan terpaksa menahan panas padang pasir.
Bilal boleh tabah, kenapa tidak aku?

Experiment ni relax-relax je,
Tak seserabut macam nak berebut naik gonggok dari bangunan Medic nak ke Handasi.
Kakak kakak klinikal boleh redha, kenapa aku tak?

Test tube comel diambil.
Experiment baru diulang.
15 minit menunggu, bacaan light intensity baru dicatat.
Kalkulator dicapai, pengiraan dibuat.

Finish. You got full mark.
Don't forget to bring your calculator for the exam in Thursday.

  

Kenapa perlu merasa kalah hanya kerana kamu baru berada di muqoddimah mehnah?

Teruskan melangkah.
Ada berjuta lagi duri kat depan.

Jangan jadi pondan sangat.
Mahasiswa kena kental.
Muslim kena kuat.
Qasrus kena hebat. -tak ada kaitan-

n_n

No comments: