Firdausi Itu Impianku. Hidupku Adalah Untuk Allah. Doakan aku, kawan !

Firdausi Itu Impianku. Hidupku Adalah Untuk Allah. Doakan aku, kawan !

Kanak-Kanak Ribena >

Bila lelaki pun nak Flawless

Bila lelaki pun nak Flawless . 🙈

I have a younger brother. 16 years old. Very tall and dark. Kecik-2 dulu beliau ni cerah saja. Tapi sebab suka main bola, maka gelaplah ia.

Last cuti sem, saya balik Malaysia.
Saya ajarkan dia cara cantikkan kulit muka.
Memandangkan saya dan adik agak alergik dengan pencuci muka yang terjual di pasaran, maka terpaksalah buat sendiri home remedies untuk skincare.

Image result for real amazing funny pictures of the world

Caranya mudah saja.

Campurkan 1 sudu yogurt perisa asli, 1 sudu madu, dan 1 1/2 sudu serbuk kunyit dalam satu bekas. Gaul sebati dan pastikan adunan jadi pekat dan tak menitik. Sapu pada muka dengan menggunakan belakang sudu plastik dan biarkan 15 minit. Then, bilas muka dengan air suam dan keringkan dengan tuala .

Simple bukan?
Cuma buat step ini 2 kali seminggu.
Hasilnya tak mengecewakan! Flawless tau. Glowing siap.

Tapi, sejak pulang semula ke Jordan, saya jarang dah buat semua ni. Sibuk.

But , tak sangka Inche Adik yang sorang ini terus istiqomah melakukannya!

Kesannya?

Beliau asyik dipuji sebab kulitnya cerah, lembut dan cantik. Kawan-2 selalu tanya produk apa yang beliau gunakan .

Apa dia jawab?

"Rahsia."

😂

Mohon kalian praktiskan rahsia yang saya bongkar ini ya!

Oh . Tapi bagi yang sibuk dan tak sempat buat, kalian boleh guna alternatif skincare yang lain iaitu perbanyakkan wudhu' . Maybe kat dunia belum ada apa-apa kesan. Tapi, semoga di akhirat nanti anggota wudhu' itu yang bakal bercahaya dan lebih bersinar dari apa-apa yang disinari oleh cahaya matahari di bumi.

Selamat mencuba . :)

No comments: